Hieronder lees je een algemene indruk wat je van een Noorderwindevent kan verwachten.

Het Noorderwindevent dat één keer per jaar gehouden wordt is echt één groot feest. Ons belangrijkste doel is dat je samen met ons ontdekt hoe leuk God is. Want God is echt onwijs gaaf! Samen met 200 jongeren uit klas 1, 2 en 3, leer je in een weekend meer over God, heb je toffe gesprekken en doe je leuke spellen. Elk jaar staat er een thema centraal wat in het weekend uitgewerkt wordt. Door middel van verschillende korte praatjes, spellen, muziek en groepstijd leer je meer over hoe je dicht bij God kan zijn en hoe je jezelf steeds opnieuw kan opladen bij God. Om te zorgen dat je veel contact hebt maken we groepen van ongeveer acht jongens of meiden. Elke groep heeft twee leiders die het hele weekend samen met jou optrekken. Samen met je groep en leider praat je door over het thema, probeer je de Noorderwindbokaal te winnen en maak je zo veel mogelijk lol. Door de afwisseling van praatjes, sport, spel en groepstijd vliegt de tijd en wens je dat het Noorderwind Event nog veel langer zou duren.

Wil je weten hoe jongeren die al meegeweest zijn het event ervaren? Lees hun ervaringen hieronder.

Berend:

Waarom ik anderen Noorderwind zou aanraden? Omdat het een leuk en leerzaam kamp is. Fijne leiders, fijne omgeving & leuke werkvormen. Je leert en ervaart super veel over God.  Ik heb bijvoorbeeld zelf geleerd dat God niet altijd direct communiceert met jou. Soms zal je misschien direct een antwoord krijgen. Maar wat ik wel weet is dat God altijd met jou wil communiceren en nooit denkt: ‘’Laat maar‘’. Ik heb gemerkt dat mijn geloof erg versterkt is door dit kamp. Ik heb door deze kampen het gevoel gekregen dat God dichterbij is gekomen dan voorheen. Ik vind het heel tof dat je met aardige leiders en je vrienden over God kan praten. Daarnaast kan je het ene moment een lied aan het zingen zijn en 10 minuten later een spel spelen. Dat vind ik tof aan dit kamp. Ik hoop dat als je twijfelt of je wel wilt gaan dat je nu zin hebt om heen gaan.

Yanouck:

Ik ben Yanouck en ik ben twee keer naar het Noorderwind Event geweest. Ik had er verder nog nooit over gehoord, maar het leek me wel erg leuk! Als je er aankomt, voel je je gelijk welkom door de leuke leiders en dat vond ik wel fijn. Op het event doe je heel veel leuke dingen. Het leukste ervan vond ik dat je sport en spel doet en dat je tegen elkaar strijdt in teams. Maar je gaat ook met je team veel over God leren. Bij Noorderwind wordt er veel gezegd dat God altijd bij je is en dat God liefde is. Ik heb geleerd dat ik altijd tot God mag komen en dat hij altijd bij me is. Ook hoorde je veel worshipmuziek en dit heeft mij aan het denken gezet om dat ook te gaan luisteren. Door dit event ben ik veel dichter bij God gekomen. In je team heb je leuke leiders en praat je met je vrienden en de leiders over God. Het event maakt het zo tof dat er zoveel variatie is. Je praat, zingt en leert over God, maar daarna speel je weer met elkaar een leuk spel. Kortom: een super tof event waar je eigenlijk wel heen moet! Lijkt het je nu ook zo tof om hier heen te gaan? Meld je aan en je zult zien hoe super leuk dit is!

Linde:

NOORDERWIND, wat een te gek kamp om met jongeren en leiders te leren over God. Een weekend vol gezelligheid, leuke spellen en natuurlijk met God bezig zijn op een leuke, leerzame manier. Ikzelf ben twee keer mee geweest. Wat heb ik genoten van het gezellig samen zijn, liederen zingen, de gesprekken onderling en de gezamenlijke bijeenkomsten. Vet om te zien hoe enthousiast iedereen bezig is tijdens het weekend. Tijdens de events heb ik God echt gemerkt! Wonderbaarlijk hoe God zich laat zien, gemerkt of ongemerkt, Hij heeft met alles bedoelingen. God is goed. Na de events ben ik veel meer met het geloof bezig gegaan. Ik ben erg dankbaar dat ik deze mogelijkheid heb kunnen krijgen om het kamp mee te mogen maken. Ik raad het kamp ook echt aan, omdat het alles bevat wat een kamp leuk en onvergetelijk maakt.
Het is een super mooie ervaring die jij en ik nooit meer zullen vergeten!