Noorderwind is een weekend speciaal voor jongeren uit het noorden gericht op geloofsgroei. We hebben gemerkt dat er grote honger is onder jongeren naar een levendige en persoonlijke relatie met God en dat de oogst groot is. Het Noorderwind Event is ontstaan vanuit een diepe wens van een aantal enthousiaste collega’s werkzaam op het Gomarus College in Groningen om jongeren dichter bij God te brengen. Onze missie is om jongeren uit het Noorden van Nederland enthousiast te maken voor een leven met Jezus. Om hen te laten ervaren dat een leven met Jezus uitdagend, stoer en inspirerend is. Door een Noorderwind weekend te organiseren hopen we een middel te creëren waardoor jongeren groeien in geloof en nieuwe vriendengroepen en leefgemeenschappen krijgen om het geloof te kunnen delen door het jaar heen.

Inmiddels hebben er al 5 Noorderwind Events plaatsgevonden. De eerste 4 events vonden plaats in Kollumerpomp. De afgelopen jaren is het aantal deelnemers flink gestegen van rond de 50 naar ongeveer 200. Daarom heeft het laatste event voor het eerst plaatsgevonden op een grotere locatie; de Kroeze Danne in Ambt Delden. Tijdens Noorderwind Events hebben we prachtige dingen zien gebeuren! We zien dat jongeren Jezus aannemen als hun Heer en Redder, dat zij vernieuwde motivatie krijgen om samen met God te leven door het jaar heen, dat er veel persoonlijke onderwerpen met elkaar besproken worden en bovenal met God, dat ze het geloof eigen maken en dat er wordt genoten van een weekend waarin ze dingen over God horen en delen.

Het aantal aanmeldingen is zo groot dat er in de afgelopen jaren een stop ingevoerd moest worden omdat het event anders uit zijn voegen groeide. Mede daarom is er besloten om een officiële stichting van Noorderwind te maken. We zijn dankbaar voor het bestuur, Noorderwind krijgt een ANBI-status (algemeen nut beogende instelling). Dit betekent dat binnenkort giften aftrekbaar zijn.

Dit jaar zetten deze mensen zich in om een prachtig weekend te organiseren. Gezamenlijk denken we na over het thema van het jaar en over de geestelijke lijn. Daarnaast heeft iedereen ook een eigen taak. 

 • Wytze is getrouwd met Willianne en is dit jaar voorzitter van ons team en zet zich in voor vele diverse zaken.
 • Willianne is vanaf het begin al betrokken bij Noorderwind en houdt zich dit jaar met name bezig met de werving van leiders en is tevens Master of Ceremony.
 • Ook Alex zet zich vanaf het eerste seizoen al enthousiast in voor Noorderwind en is dit jaar samen met Willianne Master of Ceremony en hij werft leiders.
 • Bart is enthousiast voor God en jongeren en houdt zich dit jaar bezig met het vormgeven van de geestelijke lijn van het hele weekend.
 • Ellen Leistra (en haar man Tjeerd) zet zich ook in voor het geestelijk programma en houdt zich bezig met de werving van jongeren op scholen en in kerken. Tjeerd zet zich in voor de sponsoring van het event.
 • Margriets enthousiasme voor Noorderwind vind je terug in het praktisch programma van het weekend, waaronder alle sport en spel.
 • Ellen Smit is verantwoordelijk voor een heleboel administratieve taken en houdt op deze manier het event overzichtelijk.
 • Annemiek werft jongeren voor het event, regelt de talloze taken aan administratie en zorgt voor een aantal praktische zaken zoals teamindelingen en slaapkamerindelingen.
 • Steven is onze echte webmaster en heeft deze prachtige site gebouwd en houdt zich bezig met de PR.
 • Harm-Jan is onze enthousiaste gitarist tijdens onze vergaderingen en zorgt ieder event weer voor prachtig licht en geluid en alle techniek.
 • Anne is van de cijfertjes en is verantwoordelijk voor de financiën van het Noorderwind Event.
 • Andrea helpt voor de tweede keer Noorderwind te organiseren en is overal voor in, van het geestelijk programma tot sport en spel tijdens het weekend.
Zoals jullie misschien wel weten werken wij uitsluitend met vrijwilligers, geen professionals. Een reactie kan daarom net wat langer duren.
Over Noorderwind