Noorderwind is een weekend speciaal voor jongeren uit het noorden gericht op geloofsgroei. We hebben gemerkt dat er grote honger is onder jongeren naar een levendige en persoonlijke relatie met God en dat de oogst groot is. Het Noorderwind Event is ontstaan vanuit een diepe wens van een aantal enthousiaste collega’s werkzaam op het Gomarus College in Groningen om jongeren dichter bij God te brengen. Onze missie is om jongeren uit het Noorden van Nederland enthousiast te maken voor een leven met Jezus. Om hen te laten ervaren dat een leven met Jezus uitdagend, stoer en inspirerend is. Door een Noorderwind weekend te organiseren hopen we een middel te creëren waardoor jongeren groeien in geloof en nieuwe vriendengroepen en leefgemeenschappen krijgen om het geloof te kunnen delen door het jaar heen.

Inmiddels hebben er al veel Noorderwind Events plaatsgevonden. De eerste events vonden plaats in Kollumerpomp. De afgelopen jaren is het aantal deelnemers flink gestegen van rond de 50 naar ongeveer 200. Daarom is het nu op een grotere locatie, de Kroeze Danne in Ambt Delden. Tijdens Noorderwind Events hebben we prachtige dingen zien gebeuren! We zien dat jongeren Jezus aannemen als hun Heer en Redder, dat zij vernieuwde motivatie krijgen om samen met God te leven door het jaar heen, dat er veel persoonlijke onderwerpen met elkaar besproken worden en bovenal met God, dat ze het geloof eigen maken en dat er wordt genoten van een weekend waarin ze dingen over God horen en delen.

Het aantal aanmeldingen is zo groot dat er in de afgelopen jaren een stop ingevoerd moest worden omdat het event anders uit zijn voegen groeide. Mede daarom is er besloten om een officiële stichting van Noorderwind te maken. We zijn dankbaar voor het bestuur die dit mede mogelijk heeft gemaakt.

Over Noorderwind